Despre noi

Home Despre noi

NOVAARTIS este in prezent una din cele mai mari companii producatoare de paleti si europaleti de pe piata romaneasca.

Firma a luat fiinta in 1994 cand, cu un capital integral privat si cu o conducere hotarata si motivata, se producea cherestea cu diferite tipo-dimensiuni din toate speciile de lemn. S-a urmarit dezvoltarea si modernizarea liniei de productie, avand ca scop obtinerea de performante la nivel de produs final. Astfel, in anul 2003 s-a achizitionat o linie de debitare de 2500 mc bustean, marca Primultini avand in dotare 2 ferastraie panglica, o multilama COSTA, complet automatizata, specializata in productia de cherestele si elemente de europaleti. Rezultatele acestei modernizari s-a vazut imediat, prin castigarea unor piete de desfacere noi, in Italia, Germania si Austria.

In anul 2007 a achizitionat o linie de ansamblare paleti marca Storti, cu o capacitate de 2200 paleti/8 ore, complet automatizata, ceea ce a dus la marirea capacitatii de productie si la deschiderea unor noi oportunitati de desfacere, pe piete de consum europene.

CERTIFICATE DE CALITATE

Compania este atestata EPAL (European Pallet Association). EPAL este cea mai mare organizatie de producatori europaleti recunoscuta pe plan mondial datorita standardului inalt de calitate.

Compania are licenta fitosanitara pentru tratamentul termic al paletilor, licenta ce-i permite exportul europaletilor in UE, conform standardelor si normelor europene. Aceasta inseamna ca toate componentele din lemn au fost tratate termic la o temperatura de 58°C, timp de o jumatate de ora, ceea ce elimina toate microorganismele existente in lemn.

PROTECTIA MEDIULUI

Mediul inconjurator apare ca o realitate pluridimensionala care include nu numai mediul natural, dar si activitatea si creatiile omului, acesta ocupand o dubla pozitie: de  "component" al mediului si de "consumator", de beneficiar al mediului. Conceptul actual de "mediu înconjurator" are un caracter dinamic, care cauta sa cunoasca, sa analizeze si sa urmareasca functionarea sistemelor protejate în toata complexitatea lor.

Astfel, compania NOVAARTIS urmareste nu numai folosirea rationala a resurselor naturale dar si adoptarea de tehnologii de productie cat mai putin poluante si echiparea instalatiilor tehnologice generatoare de poluanti cu dispozitive care sa previna efectele daunatoare asupra mediului inconjurator. Mai mult decat atat, tinand cont ca utilizeaza ca materie prima lemnul, compania este angajata in proiecte de reimpadurire, acolo unde au existat defrisari masive a padurilor.